WordPress Sayfa Nasıl Hızlandırılır?

WordPress Sayfa Hızlandırma

  1. Hosting Seçimi: Hızlı bir web sayfası için ilk önemli nokta size en uygun hosting firmasını bulmaktır. Kodlamanızı ve diğer optimizasyonlarınızı ne kadar iyi yaparsanız yapın, temeliniz sağlam olmalı. Ve burada da sizin temelinizi oluşturacak yapı hosting firmasıdır. Detay için Hosting Yazımızı okuyabilirsiniz.
  2. Tema Seçimi: Eğer yeni başlıyorsanız, seçeceğiniz tema kesinlikle şu özelliklere sahip olmalı: Yüksek İndirilme Sayısı, Yüksek Kullanıcı Puanı ve Sık Güncelleme Verme. Yüksek indirilme sayısı ve puanına sahip bir tema kullanıcılar tarafından beğenilmiş, hızlı, büyük ölçüde sorunları giderilmiş ve hata anında size geri dönüşleri iyi olacak anlamına gelmektedir. Bu konuda diğer kullanıcılara güvenin ve kesinlikle bir tema satın almadan yorumları okuyun.
  3. Eklenti Seçimi: Eklentileri iyi inceleyin, bazı eklentiler gerçekten web sayfanızı yavaşlatır.  Yüksek puanlı ve güncel olmayan eklentileri yüklememeye özen gösterin.
  4. Doğru Eklenti: Örneğin, en çok kullanılan bir mesaj eklentisi olan Contact Form 7, sadece iletişim sayfasında çalışması gerekirken, anasayfanızda da çalışarak sayfanızda hız düşüklüğüne sebep olabilir.
  5. En Az Eklenti: Ne kadar az eklenti, o kadar az güvenlik açığı ve daha hızlı bir web sayfası demektir. Web sayfanızı oluştururken minimum eklenti kullanımına özen gösterin.
  6. Cache Eklentisi: İyi optimize edilmiş bir cache eklentisi web sayfanızdaki yükü azaltırken, sayfa hızınızı görünür ölçüde arttıracaktır.
  7. Resimlerin Optimize Edilmesi: En önemlilerinden birisi! Gereksiz boyutlarda resim kullanımı sayfanızı önemli ölçüde yavaşlatacaktır. Resimlerinizi boyutlandırmak ve sıkıştırmak için IrfanView programını kullanabilirsiniz. Bu gözler 3’er 4’er megabaytlık fotoğrafların sayfalara yüklendiğini gördü. Resimlerinizi, mümkünse 100 kilobayt civarında tutun. Mümkünse resim formatı olarak PNG yerine JPEG ve WEBP tercih edin. İyi optimize edilmiş bir JPEG 33KB boyutundayken, aynı resmin optimize edilmemiş bir PNG türü 140KB civarında olabilir. Yani neredeyse 4 kat büyük!
  8. CDN: Bir web sayfasına ait sürekli değişmeyen ve çoğunlukla veritabanı bağlantılı olmayan içeriklerin ziyaretçiye en yakın CDN sunucusundan verilerek, web sitesinin daha hızlı açılmasını sağlamaya yarayan, içerik dağıtım sunucularından oluşan bir networktür. Sayfanız için bir CDN desteği alabilirsiniz.
  9. Ses ve Video Dosyaları: Bu tip dosyaları WordPress sayfanıza yüklemek,sayfanızaekbiryükgetirecektir. Bunu sakın yapmayın. Youtube gibi bir platformda oluşturacağınız hesabı kullanarak, videolarınızı sayfanızda gösterebilirsiniz.
  10. Veri Tabanı Optimizasyonu: WordPress’i bir süre kullandıktan sonra, veritabanınız muhtemelen daha fazla ihtiyacınız olmayan birçok bilgiye sahip olacaktır. İyi bir performans ve tüm bu gereksiz bilgilerden kurtulmak için veritabanınızı optimize edebilirsiniz. WP-Optimize gibi bir veritabanı optimize eklentisi kullanabilirsiniz.
  11. Lazy Loading: Web sayfanız yüklenirken, kullanıcıların görmeyeceği fotoğrafları erteleyebilirsiniz. Böylece kullanıcıların ilk olarak göreceği içerik çok daha hızlı yüklenecektir. Lazy Load by WP Rocketişinizi görecektir.
  12. Php Sürümü: Web sayfanızın güncel Php versiyonunu Display Php Version eklentisiyle öğrenebilirsiniz. Eğer sürümünüz son çıkan 7.3 değil ise, hosting firmanızdan yardım isteyebilirsiniz. Yada bu işlemi Cpanel üzerinden kendiniz güncelleyebilirsiniz. Unutmadan söyleyelim, WordPress büyük çoğunlukla Php kullanır ve son Php sürümü diğer versiyonlara göre oldukça hızlıdır.
  13. WordPress Okuma Ayarları: Varsayılan olarak, WordPress ana sayfanızdaki ve arşivlerinizdeki her makalenin tam içeriğini görüntüler. Bu, ana sayfanız, kategorileriniz, etiketleriniz ve diğer arşiv sayfalarınızın daha yavaş yükleneceği anlamına gelir. Bu sayfalarda tam makale göstermenin diğer bir dezavantajı, kullanıcıların asıl makaleyi ziyaret etme gereği duymamalarıdır. Bu sayfa görüntülemelerinizi ve kullanıcılarınızın sitenizde geçirdiği süreyi azaltabilir. WordPress Panelinizde Ayarlar > Okuma > Beslemedeki her yazı için, göster seçeneğini Özet olarak değiştirebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir